Mijn beste vriend ben ik

Er zullen een aantal mensen in je omgeving zijn die jou niet vertrouwen. Zij denken dat je gevoelens niet zo zijn zoals jij ze aan hen verteld hebt. Er zullen mensen zijn in jouw omgeving die aan jouw verhaal, en aan jouw gevoelens twijfelen . Dit zijn mensen die er niet kunnen en willen zijn in tijden dat jij ze het hardst nodig hebt. Er zullen mensen zijn die vluchten voor het geen dat jij ze verteld. Ze verstarren van schrik of kunnen zich niet goed genoeg inbeelden in wat jij voelt. Zij weten niet wat ze met jouw gevoelens aan moeten. Dit zijn mensen die liever afstand van je nemen, inplaats van er voor je zijn. Dit zijn mensen die niet goed om kunnen gaan met jouw gevoelens en emoties.

Er zal iemand zijn, ja ik praat in dit geval over een enkeling, want dit zullen er hooguit één of twee zijn die bij jou blijven. Die naast jou staan tijdens jouw moeilijke periode. Dit is iemand die naast jou loopt, die jou volgt. Maar ook deze persoon zal je heel waarschijnlijk loslaten op een gegeven moment. Niet omdat hij of zij dat wil of zo bedoelt. Nee, hij of zij denkt dat jij het wel redt. Redt doordat jij bepaalde signalen af geeft die er zo mooi uitzien. Het lijkt erop dat het goed met je gaat. Dat er verbetering is en dat jouw gevoelens en emoties minder heftig lijken. Zij vergeten even hoe het echt met je gaat en worden verblind door de kleine zonnestraaltjes die even op jou schijnen. Heel langzaam, zonder dat je het bijna doorhebt laat deze persoon het lijntje vieren. Nemen zij afstand en laten zij jou los. Omdat zij denken dat jij nu wel weer de wereld alleen aan kunt. Zonder te weten dat je ze misschien nu wel harder nodig hebt dan ooit te voren.

De meeste mensen willen er wel voor je zijn, maar zij weten eigenlijk niet hoe. Dit is niet iets wat je in grote lijnen leert op school of wat je zomaar even uit een boek of van een website kunt halen. Want ieder mens is anders, voelt wat anders en heeft een andere benaderingswijze nodig. Leun daarom niet teveel op de mensen in je omgeving. Het feit blijft dat we allemaal op onszelf zijn aangewezen in een moeilijke periode. Je komt er uiteindelijk alleen voor te staan en moet het helemaal alleen zien te redden. Leer jezelf kennen, echt kennen. Durf kritisch te zijn. Weten wie je bent als persoon is belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Leer op jezelf te rekenen door alles wat je over jezelf geleerd hebt toe te passen. Wees sterk, sport, eet gezond en rust goed uit. Tenslotte ben jij het belangrijkste wat je in het leven hebt. Wees zuinig op jezelf en zorg goed voor jezelf. Be your own best friend.

Sieraya

3 Reacties op “Mijn beste vriend ben ik”

  1. Door lief voor jezelf te zijn en jezelf goed te leren kennen kun je ook beter aangeven wat je nodig hebt van de ander. Leer je de ander hoe ze jou het beste kunnen helpen en tot steun kunnen zijn. Door je eigen beste vriend te zijn zul je merken dat het voor anderen ook makkelijker wordt om een goede vriend voor je te zijn

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: