Keukenprinsessen

Ik ben niet echt een keukenprinses en ik weet ook niet of ik dat ooit zal worden. Ik kan niet echt voldoening halen uit koken. Ik vind het vaak meer een gedoe en ik vind het ook niet echt leuk om te doen. Iedere dag bedenken wat je wil gaan eten, variatie toepassen en kijken wat erbij elkaar past. Ik weet vaak niet wat ik wil eten en vind het moeilijk om zelf iets te bedenken. Gelukkig hebben we daar kookboeken voor. Ik kies vaak makkelijke gerechten en het liefst gerechten die binnen twintig minuten klaar zijn. Want na een lange werkdag heb ik nog weinig energie over om in de keuken te staan. Ik ben blij met mijn kookboeken en alle recepten die ik de afgelopen jaren heb opgespaard, maar toch blijft het lastig om die variatie erin te houden. Het liefst eet ik iedere dag wat anders en komen gerechten één keer in de zoveel maanden terug. Misschien leg ik de lat ook wel wat hoog voor mezelf hoor door iedere dag iets anders te willen eten, maar hé het lichaam wil ook wat! Daarom ben ik zo blij met mijn receptenbundel die mij precies verteld wat ik kan maken, hoe ik het kan maken en hoeveel tijd en mij kost. Voor mezelf, maar ook voor alle andere keukenprinsessen die er zijn heb ik een gedichtje gemaakt.

Keukenprinsessen

Koken hier koken daar.
Koken moet je liggen echt waar.
Gooi maar wat in de pan dat is niet raar.
Een snufje zout, een snufje peper dat geeft meer smaak dan proef je het beter.

Koken hier, koken daar.
Koken is leuk het is niet raar.
Je kan maken wat je wilt, verschillende dingen. Het moet je liggen, je moet jezelf niet dwingen.

En als het je niet ligt denk dan aan dit gedicht. Koken is dan misschien niet jouw kwaliteit, maar niet getreurd en zoek het licht. Pak een boek of ga naar een site en voer geen innerlijke strijdt.
Want ook een recept hoef je niet zelf te bedenken. Een lang recept een kort recept. Maak je keuzen daar. Koken is niet moeilijk, oefenen maar!

– Sieraya

7 Reacties op “Keukenprinsessen”

  1. Heel herkenbaar. Heb er zelf ook moeite mee. Wat mij helpt is een werkplanning maken. Handig voor de boodschappen en ik hoef niet meer elke dag te bedenken wat we gaan eten. Ik heb de recepten per dag in de gezinsmultomap zitten. ‘S ochtends haal ik uit eventueel de benodigde spullen uit de vriezer en wie ‘s avonds het eerste thuiskomt gaat koken. Voor ons werkt dit systeem echt super

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: